СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

SOS Детски селища България и Fornetti България обявиха партньорство

Fornetti България стартира кампания в партньорство с SOS Детски селища. В подкрепа на проекта в рамките на 1 месец повече от 3 милиона опаковъчни торбички ще бъдат разпространени в над 300 локации в страната. Потребителите ще могат да дарят 1 лв., като изпратят кратко съобщение с цифра „1“ на 1287.

Логото на SOS Детски селища България стои редом до ароматния и вкусен бранд Fornetti от есента на 2017 година. Очакваме с нетърпение новата кампания, която стартира сега през април. И малки, и големи обичат Fornetti, а ние вярваме, че сред тях ще намерим много нови приятели, които ще подкрепят SOS каузата с изпращане на sms на номер 1287. Благодарим от все сърце на нашите партньори от Fornetti, с чиято помощ децата в риск, за които нашата организация се грижи, ще могат да изживеят светлото и безоблачно детство, което заслужава всяко едно дете“, каза Соня Живкова, директор „Фондонабиране корпоративни партньорства“ в SOS Детски селища България.

Това е втората съвместна кампания между двете организации за последните 3 години. Радваме се, че отново ще можем да помогнем за това децата на България да живеят в една по-сигурна и уютна среда“, добави Павлин Далев, търговски директор и заместник управител на Fornetti България.

В България компанията присъства от 2007 г. и е сред предпочитаните места за бърза, вкусна и прясно приготвена храна. За всички фабрики на Fornetti е характерно това, че отговарят на най-високите изисквания за хигиена, безопасност на храните и гарантиране на качеството.

СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

Форнетти играе значителна роля в поемане на социалната отговорност. Разбира се, това се поява най-вече в мисията и, в професионалната работа, в областта на оперативната дейност, в качеството на живот на колегите и бизнес партньорите и техните семейства. В оперативната дейност с приоритет подкрепя квалификацията в професионалното и висше образование, чувството на комфорт на населението, работата на организации и фондации, подкрепящи обществената сигурност и здравословната среда.

В Унгария, а и извън страната дейността на Форнетти се простира до подкрепа на лечението, рехабилитацията и опазване на здравето на деца и младежи посредством Фондация за сърдечноболни деца.