ИНФОРМАЦИЯ
Вкусна и прясно изпечена храна

Вкусна и прясно изпечена храна - за вдъхновяващ старт на деня или бърз обяд

Свежест и енергия на една ръка разстояние

Случвало ли ви се е, например докато завивате на ъгъла на улицата, ароматът на прясно изпечени закуски да ви накара да се спрете и може би – дори за кратко да ви върне в детството? Колебаете ли се, преди да се поддадете на ароматното изкушение?

А колко често ви се случва сутрин да се налага да избирате между това да закъснеете за работа или да приготвите бърза закуска за семейството? Вкусна и свежа алтернатива са печивата на Fornetti, достъпни на повече от 800 места в България и над 7900 точки в цяла Европа. Малка част сред любимите вкусове са форнетти с кайсия, със сирене и кашкавал, с топено сирене, с шоколад, с шунка, рогче с маслини, гризини, хот дог. Компанията постоянно обновява асортимента си. Сред най-новите попълнения са сандвичи с пресни зеленчуци, туистър с шунка и форнетти с тиквени семки.

Днес повече от всякога се замисляме за качеството на продуктите, с които се храним, особено когато става дума за децата ни. Какво знаем за бързата храна? И какви са митовете и фактите за нея.

Ето няколко факта, които може би не са толкова добре известни:

Качество и стандартизация

- За всички фабрики на Fornetti е характерно това, че отговарят на най-високите изисквания за хигиена, безопасност на храните и гарантиране на качеството. Това се удостоверява от сертификати (International Food Standard, ISO 22000).

- Постоянните лабораторни изследвания и анализи, както на готовите тестени изделия, така и на входящите суровини, са допълнителна гаранция за безопасността и качеството на готовите продукти. Това се осъществява в собствените лаборатории, с които разполагат заводите на Fornetti, а също така и в независими акредитирани лаборатории.

- За да се гарантира постоянното качество на продуктите, производствения процес се следи и контролира непрекъснато от компетентни и обучени професионалисти.

- Съдържанието на трансмастни киселини е по-малко от 1% на 100 грама.

- Използваните суровини не съдържат генномодифицирани съставки.

Вкус и технология

- Технологията на печене гарантира свежест и богат вкус. Fornetti успява да задоволи всички вкусови предпочитания на българския потребител, като се придържа към европейските законови изисквания в производството на замразени изделия от многолистно и хлебно тесто.

Социална отговорност

- Наскоро Fornetti България стартира кампания в партньорство с SOS Детски селища. Повече от 3 милиона опаковъчни торбички ще бъдат разпространени в над 300 локации в страната. Потребителите ще могат да дарят 1 лев в подкрепа на SOS каузата, като изпратят кратко съобщение с цифра „1“ на 1287. Това е втората съвместна кампания между двете организации за последните 3 години.

Създадена от „вещи в занаята“ професионалисти

- Fornetti (на италиански „фурнички“) стартира през 1997 г. в Унгария, когато пекарят Йожеф Палащи, след дългогодишен опит и многобройни иновации, започва собствен бизнес. Мисията му е разпространението в цялата страна на метода на изпичане на продуктите пред очите на клиентите. През 1999 г. проектът Fornetti прекрачва границите на Унгария и навлиза в Полша и Словакия. През 2000 г. вече е и в Румъния. В България компанията присъства от 2007 г. и е сред предпочитаните места за бърза, вкусна и прясно приготвена храна, достъпна на много места.

Всеки ден продуктите Форнетти се консумират от милиони души в цяла Европа. Поставили сме акцент върху непрекъснатото обновяване на асортимента, съобразявайки се с изискванията на клиентите ни.
Качеството на нашите продукти трябва да отговаря на различни изисквания, измежду които валидните нормативни изисквания, наредби, очакванията на Клиентите, както и на правилата за безопасност на храните.
Системата на Форнетти Франчайз Ви дава възможност с една малка инвестиция и без риск да разширите асортимента във вече работещ Ваш обект или да стартирате нов, доходоносен бизнес.